Hypnotherapie

Hypnose en trance

Tijdens sessies maak ik soms gebruik van hypnose. Hierbij breng ik je in een lichte trance. Deze trance is een manier om je te focussen op je binnenwereld en je te openen voor je onbewuste. Een trance werkt ontspannend en helend. Tijdens de trance ben je je volledig bewust van wat er gebeurt en volledig in controle over wat je zegt en doet. Juist doordat je bewust bent van wat er gebeurt tijdens een sessie, kun je het geleerde makkelijker in je leven integreren. Door de gerichte aandacht die jij in een sessie hebt op jezelf kom je makkelijker in contact met het onbewuste.

 

Het onbewuste spreekt een andere taal dan ons bewuste denken. Denk maar aan de dromen die je hebt: hierin reikt je onbewuste je verschillende symbolen aan en bestaat er geen tijd en ruimte zoals wij die kennen. In hypnotherapie wordt daarom vaak gewerkt met symbolen. Je afspoelen onder een waterval kan dan bijvoorbeeld betekenen  dat je je lichaam schoon spoelt van oude onverwerkte emoties. Omdat jouw geest de taal van symbolen begrijpt, worden hierdoor veranderingen mogelijk.

 

Daarnaast kun je met hypnotherapie ervaren hoe het is om in de toekomst een bepaalde ervaring te hebben, door middel van levendige en creatieve visualisaties (verbeeldingen). Bij een toekomstverkenning kun je bijvoorbeeld ontdekken wat voor nieuw gedrag helemaal bij jou past en ervaren hoe dat voelt en eruit ziet. Eventueel kun je zelfhypnose aanleren zodat je dit ook zelf thuis kan herhalen.